A- A A+

Нестабилне епидемиолошке прилике, Штаб позива грађане да се вакцинишу

Градски штаб за ванредне ситуације Новог Пазара упозорава на нестабилност епидемиолошких прилика у граду и апелује на грађане да број контаката са окруженујем сведу на минимум.

„Ситуација је и даље нестабилна. Велики је број пацијената на болничком лечењу, као и број прегледа у ковид амбулантама, много је људи на кућном лечењу. Пратићемо мере Кризног штаба и јавно апелујемо на грађане да се мера придржавају“, рекао је члан Штаба и директор новоапазарског Дома здравља др Ервин Ћоровић, истичући да је имунизација једини начин да се изборимо са пандемијом.

„Нема другог начина и лека у борби против ове болести. Зато апелујемо на грађане који то још нису учинили да се вакцинишу“, рекао је др Ћоровић.

Према његовим речима, једна од тема данашње седнице Штаба је рад угоститељских објеката у Новом Пазару.

„Потребно је да обавимо консултације са члановима Стручно – оперативног тима, са представницима Кризног штаба, након чега ћемо донети одлуку о упућивању апела републичким инстанцама, да евентуално угостоитељски објекти током рамазанских дана раде продужено радно време. Разумемо захтеве угоститеља који већ годину дана практично не раде и желимо да, разматрајући све околности, донесемо заједничку одлуку“, казао је др Ћоровић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops