A- A A+

Бесплатне обуке за преквалификацију и доквалификацију

У току је конкурс за обуке за доквалификацију и преквалификацију у оквиру пројекта “Реинтеграција – подршка одрживој (ре)интеграцији повратника у Србији”. Пројекат се реализује средствима немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој БМЗ, до краја 2021. године. Носилац пројекта је АСБ Сербиа (Арбеитер-Самаритер-Бунд), имплементатор Иницијатива за развој и сарадњу (ИДЦ), а партнери на пројекту су град Нови Пазар, општина Сјеница, општина Тутин, у партнерству са Регионалном развојном агенцијом Санџака - СЕДА и Муслиманским хуманитарним друштвом „Мерхамет – Санџак“.

"Обуке за преквалификацију и доквалификацију су бесплатне и сви заинтересовани са територије Новог Пазара, Сјенице, Тутина из категорије повратника по Споразуму о реадмисији, као и лица млађа од 30 година, могу се пријавити до16.04.2021. године. Пријаве се врше подношењем документације у канцеларијама Регионалне развојне агенције Санџака, у Новом Пазару, на адреси 7. јули бб, у Тутину, на адреси Пештерска 2/6, и у згради општине Сјеница, адреса Краља Петра И, бр 10, канцеларија бр. 26", рекао је члан Градског већа Новог Пазара Февзија Мурућ.

Нека од предложених занимања за чију се доквалификацију/преквалификацију се заинтересовани могу пријавити су сервисер рачунара, књиговодство, возач Ц или Е категорије, керамичар, козметичар, фризер и друго – заинтересовани могу навести и област рада у оквиру које би желели да похађају бизнис обуке. Обуке су бесплатне и надамо се да ће се што више људи из Новог Пазара, Сјенице и Тутина пријавити и остварити право на бесплатне обуке.
Више информација доступно је на сајту ИДЦ-а, СЕДА-е, Мерхамет Санџака, на сајтовима партнерских локалних самоуправа – Града Новог Пазара и општина Сјеница и Тутин.

Јавни позив доступан је на линку https://idcserbia.org/rentegrate-javni-poziv-za-izbor-korisnika-mere-2-obuke-za-dokvalifikaciju-i-prekvalifikaciju/

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops