A- A A+

Пазарска тврђава ће бити музеј на отвореном

Градоначелник Нихат Бишевац најавио је да ће за неколико дана започети еконструкција Куле Мотриље, симбола града Новог Пазара кроз пројекат, који је уз Град Нови Пазар подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација. Прошле године извршена је комплетна реконструкција библиотеке која је у непосредној близини. Поред реконструкције Куле Мотриље, очекујемо и реконструкцију џепхане на Бедему као и изградњу летње позорнице. Желимо да новопазарска тврђава буде музеј на отвореном и да сачувамо културно историјске споменике. Сигуран сам да ће планирана реконструкција, у циљу очувања здања допринети и унапређењу туристичке понуде", казао је градоначелник Бишевац.
Према речима Хариса Гегића, директора Регионалне туристичке организације Сандзака, пројекат је вредан 22 милиона динара и реализује се у циљу заштите знаменитости од пропадања.
"Предвиђена је комплетна санација крова, санација улаза, рестаурација фасада као и уређивање унутрашњег простора који ће бити обогаћен атрактивним садржајима. Ти садржаји неће реметити постојеће стање Куле Мотриље, градски симбол ће постати модернији и за туристе и све посматраче атрактивнији", закључио је Гегић.

 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA