A- A A+

Уз реконструисану ОШ “Братство” и нови вртић

Радови на реконструкцији објекта Основне школе “Братство” требало би да буду готови до краја маја. Осим потпуне реконструкције школе, у току су и радови на изградњи затвореног базена.

“У току су радови на постављању подног грејања, изолацији и постављању керамике, као и радови на уређењу фискултурне сале. Простора сада има довољно и деца ће радити у две смене. У оквиру фазе 2 овог пројекта школа је добила десет нових учионица и анфитеатар, а ти радови ће бити реализовани од пролећа идуће године”, рекао је директор ОШ “Братство Дејан Кулунџић.

Обилазећи објекат, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац најавио је и изградњу новог вртића у насељу Ћуковац.

“Радови у ОШ “Братство теку планираном динамиком. У склопу објекта ће, када се све заврши бити и школски базен. Укупна вредност радова које финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије је преко 5 милона еура, а осим што смо инвестицијом желели да обезбедимо нове, изванредне услове за ученике и наставнике, биће проширени и школски капацитети. Тиме трајно решавамо проблем три смене који у овој школи, због све већег броја ученика, постоји годинама уназад”, казао је градоначелник Нихат Бишевац.

Најављујући почетак радова на изградњи вртића у насељу Ћуковац, у центру Новог Пазара, градоначелник је подсетио да ће пројекат финансирати Светска банка преко Министарства просвете Републике Србије.

“Уместо шест учионица, Колико их има у постојећем објекту вртића, нови ће имати 14 учионица. То значи значајно повећање капацитета установе али и потпуно нове услове за боравак најмлађих. Почетак радова, укупне вредности преко миллион еура, очекујемо до краја ове године, у договору са Министарством просвете”, истакао је градоначелник Бишевац.

Због актуелне епидемилошке ситуације и потребе родитеља да користе услуге вртића, управа Предшколске установе “Младост” користиће до септембра и део простора ОШ ”Братство”.

“Радне собе у такозваним кућицама измештамо у учиноце “ОШ Братство”. Реч је о три групе деце предшколског узраста, из програма целодневног боравка. Желимо да растеретимо објекат и омогућимо пријем за још један број деце”, рекла је дирекорка ПУ Младост Сабина Хоћанин, истичући да ће у време док се у Ћуковцу гради нови објекат, малишани који похађају тај вртић бити део вртића Чаролија”.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops