A- A A+

Са начелником Рашког управног округа о актуленој пандемији и процесу имунизације

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и његови сарадници разговарали су са начелником Рашког управног округа, Небојшом Симовићем о актуелној епидемиолошкој ситуацији и процесу имунизације против корона вируса. Након састанка саговорници су обишли вакционални пункт у Дому омладине, а начелник Симовић нагласио је да је локална самоуправа учинила све и да је добро организована у процесу имунизације и сузбијања актуелне пандемије, али да је ситуација тешка.

Саговорници су сагласни да је досадашња сарадња Градске управе и надлежних у Рашком управном округу на високом нивоу, а да се она у последње вријеме највише огледа у разменама искустава и активности свих пет општина које се предузимају с циљем спречавања ширења корона вируса.

Градоначелник Бишевац је госта упознао са предузетим корацима како би се унапредио и безбедно одвијао процес имунизације. Појачаним активностима дошло је и до побољшања, те тако расте број вакцинисаних Новопазараца, подједнако оних у градском и сеоском подручју, јер се од минулог викенда кренуло са имунизацијом људи и у удаљенијим местима.

Надлежни су још једном апеловали на све грађане да приме вакцину која је безбедна и за сада једино познато средство које доприноси спречавању ширења вируса и развијања тешке клиничке слике код оболелог.

Вакцинација се свакодневно обавља у Дому омладине и Медицинској школи, без раније пријаве.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops