A- A A+

Потпуном реконструкцијом до нове школе за ђаке ОШ "Десанка Максимовић

Град Нови Пазар има спреман пројекат за реконструкцију ОШ „Десанка Максимовић“ и изградњу фискултурне сале. Реализација пројека била је планирана за претјодну годину, али је због пандемије корона вируса одложена. Почетак реализације овог важног пројекта, који ће омогућити боље услове ђацима и просветним радницима, један је од приоритета у наредном периоду.

Сва документација је спремна, а обезбеђена и грађевинска дозвола за реализацију овог вредног пројекта, који ће како је договорено финансирати Канцеларија за јавна улагања. За почетак радова чека се сагланост од Владе, а онда ће ђаци добити модерну школу и много боље услове за похађање наставе. У школи жељно ишкују почетак реализације пројекта, а своје задовољство поделили су са градоначелником Нихатом Бишевцем.

„Данас смо обишли основну школу Десанка Максимовић, која је била предвиђена за потпуну реконструкцију и изградњу фискултурне сале. Вредност радова је око 400 милиона динара, за извођење радова је прирпемљена комплетна документација и грађевинска дозвола, а тенедер планиран почетком априла. Због епидемиолошке ситуације, Влада је донела одлуку да се тада све инвестиције у образовање одлажу, а да су могућа улагања само у здравство. Ми смо у разговору са представницима Канцеларије за јавна улагања добили обећања да ће школа „Десанка Максимовић“ бити прва у Санџаку, по приоритету улагања у овој години. Потребна је само сагласност Владе за инвестицију у образовање“, рекао је градоначелник Бишевац, додајући да ће ова образовна институција како је планирано пројектом, бити једна од модернијих у региону.

„Поред ОШ „Братство“, која је потпуно реконструисана и у оквиру које је изграђен и затворени базен, сигурно ће, након реконструкције и ОШ "Десанка Максимовић" бити једна од најлепших школа у Србији. Биће урађена по свим европским стандардима, а све за добробит ђака и просветних радника“, рекао је градоначелник Бишевац и поручио да ће Град Нови Пазар наставити да улаже у образовање.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops