A- A A+

Билгич у опроштајној посети Новом Пазару

Амбасадор Републике Турске у Србији, Танжу Билгич састао се, у оквиру опроштајне посете нашем граду, са градоначелник Новог Пазара Нихатом Бишевцем.

„Амбасадор јесте и остаће пријатељ Новог Пазара којим год послом да се бави. Данашњи сусрет прилика је да се у име грађана захвалим на свему што је урадио, на многим заједнички реализованим пројектима, али и пројектима које смо започели а који ће се завршити у наредном периоду, са циљем побољшања услова живота Новопазараца. Сарађивали смо на свим пољима, од области привреде, преко културе, образовања и спорта и можемо бити више него задовојлни. Генерално, сарадња између Србије и Турске је из године у годину на све већем ниову, што додатно јача везе Новог Пазара и Санџака са пријатељским турским народом“, казао је градоначелник Бишевац, посебно изражавајући задовољство што су Бошњаци из две земље једна од најчвршћих спона повезивања људи и мост дугороочне сарадње.

Амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич срдачно је поздравио Новопазарце, које ће, како је рекао, одлазећи са позиције амбасадора памтити као своју браћу.
„Односи између Србије и Турске су у последње четири године на најбољем нивоу, првенствено захваљујући двојици председника Ердоану и Вучићу. Захваљујући томе и истпоријској посети председника Ердоана вашем граду, унапређена је и сарадња са Новим Пазаром, где који ће ускоро бити отворен и конзулат Турске. Бошњаци јесу мост повезивања две републике а ја из овог града новим изузетне успомене. Захваљујем градоначелнику Бишевцу и свима вама на изузетној сарадњи. И по мом повратку у Анкару, желим да знате, на моју подршку можете рачунати. У плану су пројекти које желимо да реализујемо са вама па је са градоначелником Бишевцем и о томе данас било речи“, закључио је амбасадор Републике Турске у Србији Танжу Билгич.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops