A- A A+

Са представницима Дирекције за турску дијапору о новим облицима сарадње

Делегација Дирекције за турску дијаспору и сродне заједнице (YТБ), на челу са директором Канцеларије Абдулахом Ереном састала се у Градској управи са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем и његовим сарадницима. Унапређење сарадње у различитим областима са фокусом на повезивање омладине, тема је данашњег састанка.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац подсећа да су успешно реализовани бројни пројекти из области образовања, културе и спорта сјајан разлог за наставак сарадње са Дирекцијом за турску дијаспору и сродне заједнице (YТБ).

„Представници Дирекције су наши осведочени пријатељи. Радује нас њихова заинтересованост да још више помогну, посебно јер нам сарадња пружа могућност да наша деца студирају, стичу знања и вештине на престижним универзитетима у Турској. Кроз Балканску омладинску школу, чијим активностима на овим просторима посвећују много пажње, наши пријатељи из Дирекције пружају и средњошколцима много могућности да се едукују. Подсећам да су у претходном периоду финансирали изградњу фудбалског терена на Рекреационом центру, помогли учешће Кошаркашког клуба Нови Пазар у Аба 2 лиги и што је најважније, рекао сам већ, захваљујући њиховој подршци многи омладинци овог краја део су различитих пројеката из области образовања и културе“ истакао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Директор Канцеларије Дирекције Абдулах Ерен изразио је задовољство боравком у братском граду.

„Велико је задовољство посетити Нови Пазар. Било је прилика да кроз различите активности и програме угостимо вашу омладину. Желимо да знате да смо срцем уз братски народ овог краја и да на нас увек можете да рачунате. О новим облицима сарадње увек можемо да разговарамо, јер простора за учвршћивање постојећих и успостављање додатних веза свакако има“, казао је Ерен пред новинарима.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops