A- A A+

На више локација поново постављени канистери са средствима за дезинфекцију

По налогу Штаба за ванредне ситуације Новог Пазара, на више локација у граду поново су постављени канистери са средствима за дезинфекцију. Канистери су постављени на најпрометнијим локацијама у граду и сви грађани могу се одатле снабдевати дезинфекционим средствима бесплатно.

Многа комунална предузећа појачала су радње и степен одржавања хигијене у Граду подигла на виши ниво. Улице се додатно дезинфикују натријум-хипохлоритом а канистери са тим дезинфекционим средством постављени су на више локација, као и током ванредног стања.

„На неколико кључних локација у граду постављени су канистери, као што је то био случај током неколико пикова и таласа када нас је вирус озбиљно угрожавао. Дезинфекционо средство, односно натријум-хипохлорит могу користити сви грађани ради одржавања хигијене у својим просторијама. Поново смо контактирали све управнике зграда којима смо дали ресурсе, односно пумпе за дезинфекцију, да поново почну са дезинфекцијом просторија у зградама, а ако су то радили, да са активностима појачају, због погоршане епидемиолошке ситуације“, рекао је начелник Градске управе Нови Пазар, Џемил Диванефендић.

За сада канистери су постављени на Градском шеталишту, у близини болнице, на раскрсници код Украса, код аутобуске станице, на Шестову и Доховићу.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops