A- A A+

Амбасадорка Босне и Херцеговине: Генерални конзулат у Новом Пазару прилика да се односи између две сусједне земље унапређују

Амбасадорка Босне и Херцеговине у Србији Аида Смајић изразила је задовољство приликом своје посете Новом Пазару. "Драго ми је што је ова прва посета Новом Пазару на данашњи дан, празник жена и овом приликом свим женама у Санџаку и Србији желим да ћеститам 8. март. Желим да сваки дан буде њихов дан."
Амбасадорка Босне и Херцеговине казала је да је повод посете унапређење билетералних односа између Босне и Херцеговине и Србије.

"Ми кажемо да су ти односи добри и да има простора за напредовање. Други повод што сам дошла је да поделим радост са људима у Новом Пазару око сагласности Владе Србије за отварање Генералног конзулата са сједиштем у Новом Пазару. Мислим да је то једна добра политичка одлука од стране Србије и ми је из Босне и Херцеговине поздрављамо. Генерални конзулат биће прилика да се односи између две сусједне земље унапређују , а уједно и да се Бошњаци у Новом Пазару повезују са Бошњацима у БиХ", рекла је амбасадорка Смајић и додала да се у нашем граду осећа веома добро, да су људи гостопримљиви као и да је град прелеп.

Градоначелник се захвалио амбасадорки на посети и казао је да је ово један изузетно леп повод и подсетио да ће ово ће ово бити друго дипломатско представништво у Новом Пазару поред конзулата Републике Турске.
"Искористио бих прилику да се захвалим на иницијативи председнику Председништва БиХ, господину Рефику Џаферовићу и високим органима Босне и Херцеговине као и Влади Републике Србије за давање сагласности. Сигуран сам да ће отварање конзулата допринети повећању добрих односа између две државе. Осим државног нивоа, конзулат ће имати велики значај за грађане, за брже решавање проблема као институционално повезивање Бошњака из Санџака, Србије и Босне и Херцегвине који имају историјске везе.", закључио је градоначелник.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops