A- A A+

Апел грађанима да се вакцинишу и да поштују противепидемијске мере

На седници Градског штаба за ванредне ситуације поручено је да се у Новом Пазару свакодневно повећава број грађана заражених корона вирусом, а да је на болничком лечењу преко 130 особа.

“Тражили смо данас од свих јавних установа и градских предузећа да подигну противепидемијске мере на највећи ниво, да се улице дезинфикују, а на грађане по ко зна који пут апелујемо да носе маске, да држе дистанцу и да избегавају масовна окупљања. Ситуација је заиста алармантна, обољевају и млађи људи, а ми данас очекујемо и одлуке републичког штаба и пооштравање мера“, рекао је директор Дома здравља Ервин Ћоровић, истичући и незадовољство бројем вакцинисаних грађана.

“Број вакцинисаних је мањи него у другим деловима Србије, око 5 одсто. Не могу да разумем наше суграђане, урадили смо апсолутно све што смо могли, вакцина имамо довољно, као и вакциналних пунктова. Мислим да једини у Србији вакцинишемо и оне који се нису пријавили преко е- Управе, позивамо људе телефоном више пута, а одзив је и даље мали“, рекао је Ћоровић.

Он је поновио став да је вакцина једини лек против овог вируса, те да је неразумно да цео свет верује у медицину, а да у Новом Пазару оне не могу да се потроше.
Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац поручио је да ће мере на локалном нивоу бити усклађене са одлукама Кризног штаба, али да је кључ за решавање потенцијалног проблема у поштовању мера.

“Као и у целој земљи, ситуација је и код нас забрињавајућа. Апелујем на суграђане да се придржавају мера. Апелујем на суграђане, нарочито на ризичне групе и да се вакцинишу јер је вакцинација начин заштите појединца и сузбијања епидемије. Све службе задужене за проверу примене мера радиће појачане контроле”, поручио је градоначелник Нихат Бишевац.

Републички кризни штаб на данашњој седници донео је одлуку да од суботе у 12х до понедјељка у 6х буде затворено све осим прехрамбених радњи, пумпи и апотека, као и да средње школе у Србији од понедељка прелазе на онлине наставу.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops