A- A A+

У четвртак презентација пројекта „Знањем до посла“

Реализацијом програма „Знањем до посла“ Владе Швајцарске и Владе Србије, Град Нови Пазар жели да побољша позицију младих на тржишту рада. Програм који ће бити реализован преко Одељења за привреду Градске управе и Удужења психолога има за циљ унапређење политика у области запошљавања младих и релевантног законског оквира и развој вештина и знања које послодавци траже.

Руководилац Одељења за привреду Растко Арсенијевић истиче да је позив привредницима, да се пријаве за учешће у програму, отворен.

„Програм се односи на обуку потенцијалних запослених. Са детаљима обуке коју спроводимо преко Удружења психолога, пријављени предузетници ближе ће бити упознати на презентацији заказаној за четвртак, 11. март у Културном центру“, казао је Арсенијевић, истичући да су за полазнике обуке пројектом обезбеђена финансијска средства а да послодавци не улажу свој капитал.

Према речима Марије Тиосављевић, потпредсенице Удружења психолога, организација је четири године брокер на реализацији пројекта који се састоји из две групе услуга.
„Пројекат има две компоненте, сатоји се из каријерног вођења и саветовања (намењеног младима као подршка у избору будућег занимања) и програма подршке за послодавце (у у виду финансијске подршке и помоћи селекције запослених). Послодавцима ће бити пружена подршку у спровођењу обуке и селекције запослених. Могу да се пријаве сва предузећа која послују минимум две године уз одређено искуство са спровођењем делатности“, казала је Тиосављевић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops