A- A A+

Циљ је да свако насеље добије игралиште за децу

На Рекреационом центру пуштено је у рад једно од три нова игралишта за децу, која су део пројекта Европске уније, Министарства омладине и спорта и Града Новог Пазара. Вредност пројекта је 10 милиона динара. Циљ је најмлађима обезбедити сигурно и модерно место за игру одмор и рекреацију.

"Као један од приоритета Установе за спорт истичемо реализацију пројеката за најмлађе, предшколце и школарце. Игралиште је савремено, опремљено по светским стандардима и за децу потпуно безбедно. Желимо да понудимо нове и унапредимо постојеће садржаје на Рекреационом центру", рекао је директор Установе за спорт Емир Мехмедовић.

Помоћник градоначелника Енсар Шкријељ истиче да ће у оквиру пројекта ЕУ малишани поред овог, добити још два игралишта. „Једно је игралиште на магистрали, у оквиру вртића а једно у насељу Луг", казао је Шкријељ, истичући да је у току израда пројектно техничке документације за игралишта на још неколико локација у граду.

"У граду, на различитим локацијама постоји преко 10 дечјих игралишта. Жеља нам је да сва насеља добију модерна и безбедна игралишта за најмлађе", истакао је Шкријељ.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops