A- A A+

Шемсовић: Међусобно уважавање је наша морална и професионална обавеза

Наставак јуче започете, прве овогодишње седнице Града Новог Пазара обележило је обраћање председнице Скупштине Анеле Халиловић Шемсовић. Председавајућа је присутне одборнике подсетила да су их за одговоран посао који обављају делегирали грађани, без обзира да ли су представници власти или опозиције.

Наставак јуче започете, прве овогодишње седнице Града Новог Пазара обележило је обраћање председнице Скупштине Анеле Халиловић Шемсовић. Председавајућа је присутне одборнике подсетила да су их за одговоран посао који обављају делегирали грађани, без обзира да ли су представници власти или опозиције. Предсеница Скупштине је истакла моралну и људску као и професионалну обавезу одборника да се једни другима обраћају са уважавањем и да у оквиру својих надлежности раде у интересу грађана који су им указали поверење. Према њеним речима, јуче започето заседање протекло је у тону и атмосфери који су недопустиви и које нико себи не сме дозволити.

“Показивала сам јуче добру вољу. Обавеза је сваког муслимана да се муслихунски понаша, без обзира да ли имамо додирних тачака, не води дубљем раздору. Људе који су предамном и рад у парламенту сам посматрала на тај начин и ако ништа друго, нека нам додирна тачка буде пословник кога ћемо се придржавати. Ако је повреда пословника, дискутиваће се само о Пословнику. Нећемо се прозивати по личном и породичном идентитету, нећемо радити ништа од оног што ће кулминирати на начин како је јуче кулминирало. Искрено се надам, због свих нас да нећемо доживљавати ситуације попут оне од синоћ. То желим као човек, као Бошњакиња, као неко ко је пред вама, не зато што сам боља од осталих, већ сам бирана из својих редова. Док сам овде, замолићу вас за муслихунски однос и обавезу, а потом и коректност по политичком деловању“.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops