A- A A+

Одржан састанак у циљу регионалног збрињавања избеглица са простора бивше Југославије

Дана 23.02.2021.године, у сали Градског већа у Градској управи за изворне и поверене послове одржан је састанак у циљу регионалног збрињавања избеглица са простора бивше Југославије. Град Нови Пазар се прикључио општинама Крупањ, Сомбор, Сремска митровица и Врњачка Бања, које реализују овај пројекат у сарадњи са Балканским центром за миграције-Београд.

Средства за реализацију су обезбеђена кроз Програм малих грантова Демократске комисије Амбасаде САД-а у Србији. Управо конкретизовање корака реализације је био повод за данашњи састанак представника Града Новог Пазара са представницима Балканског центра. Резултат састанка је дефинисање правног оквира и обавеза корисника станова у заштићеним условима.

Испред града Новог Пазара су учествовали др Февзија Мурић, члан градског већа Новог Пазара, Бесар Хаџић, шеф одсека за послове градоначелника Новог Пазара, Аднан Дидзаревић, директор Центра за соц.рад, Рамиз Жупић, правник у центру за социјални рад, Бенсад Бухић, повереник комесаријата за избеглице града Новог Пазара.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops