A- A A+

Министарка Матић најавила наставак улагања у Нови Пазар

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић најавила је током данашње посете Новом Пазару наставак улагања у туристичке потенцијале овог краја. Министарство ће, по њеним речима наставити да улаже унапређење телекомуникационе инфраструцтуре у оквиру школа, као и руралних подручја.

“Биће још пројеката. Планирамо обнову Бедема, Куле мортриље. Много је младих људи овде, због којих ћемо подржати развој садржаја који би у оквиру Атлетског стадиона могли бити део атрактивне туристичке понуде”, казала је министарка Матић, истичући да су културно – историјски споменици Новог Пазара део капиталног инвестиционог пројекта Владе Србије.

“Реч је о петогодишњем пројекту којим су обухваћени бројни споменици овог краја који су део исламског хришћанског наслеђа а кјои ће бити обновљени ревитализовани. Пројектом развоја рачунарских мрежа, који је подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација, обухваћено је 12 новопазарских школа. У оквиру нове фазе, мрежу ће добити још 12 школских објеката. Чак 14 руралних насеља добиће могућност развоја телекомуникационе оптичке инфраструктуре – телефона , кабловске телевизије и интернета.

Министарка Матић посетила је Народну библиотеку “Доситеј Обрадовић”, чија је зграда обновљена средствима министарства.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац додао је да ће ове године, уз подршку министарства, бити завршено уређење плаже на Рибарићком језеру и проширени капацитети хотела на Атлетском стадиону.
Према речима градоначелника Нихата Бишевца, не постоји град на Балкану који, као Нови Пазар има толико споменика под заштитом Унеска.
“У нашем граду се сусрећу исток и запад, ислам и хришћанство, имамо природна богатства, термалне воде, близу су Копаоник, Голија, Пештер. Ми смо добри домаћини и желимо да добрим пројектима, краткорочним и дугорочним, обогатимо туристичку понуду и повећамо наше потенцијале”, поручио је градоначелник Бишевац.

Министарка Матић је, током постете Новом Пазару обишла и Стару чаршију, Синан-бегову џамију и манастир Сопоћани.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops