A- A A+

Министар Момировић: Инвестиције у новопазарски крај један од приоиритета државе

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастркутуре Томислав Момировић, директор Путева Србије Зоран Дробњак и државни секретар у министарству Енес Бухић, састали су се у Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем и његовим сарадницима.

Делегација је, у оквиру посете обишла радове на обилазници око Новог Пазара, радове на реконструкцији регионалног пута Нови Пазар - Тутин и градски фудбалски стадион.
“Инвестиције у овај крај су ствар престижа, питање опстанка људи у овом крају и један од приоритета које је себи поставио председник Републике Александар Вучић. Желимо да људима вратимо поверење у државу и да надокнадимо инвестиције, које касне неколико деценија“, казао је у Новом Пазару Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„Очекују нас изузетно вредне инвестиције у комуналну инфраструктуру Новог Пазара, 110 км канализационе и колекторске мреже, постројење за прочишћавање отпадних вода. И друга су министарства Владе Србије предвидела значајна средства за улагање, пре свега у спортску инфраструктуру јер је овај крај регионални спортски центар са изузетним резултатима. Заједничким снагама и уз изузетне партнере изградићемо квалитетну инфраструктуру и економски интегрисати овај крај. Желимо потпуно отварање свих крајева према региону и наш наредни корак је укидање свих могућих, а пре свега бирократских баријера. Желимо да имате и бољи пут, квалитетнију везу са Краљевом, на чему интензивно радимо“, истакао је министар Момировић, наводећи да је уз сарадњу са локалном самоуправом могуће подићи инвестиционе капацитете.

ГрадоначелнИК Нихат Бишевац истакао је овим поводом да је током последњих година интензивирано улагање у инфраструктуру Новог Пазара и овог дела Србије.
„Изградњом обилазнице, регионалног пута Нови Пазар – Тутин, као и изградњом ауто пута Пожега - Бољари, заокружује се низ инвестиција од пресудне важности за развој нашег краја, што нас изузетно радује. Са министром смо, сем о актуелним темама данас разговарали и о приоритетима за текућу годину, првествено о решавањању проблема експропријације у вези обилазнице, на чему нам министарство изузетно помаже", закључио је градоначелник Бишевац.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops