A- A A+

Пријаве за вакцинацију и преко кол центра, капацитете усмерити ка едукацији омладине

Епидемилошка ситуација у граду је несигурна и нестабилна, што за сваког одговорног појединца значи да је поштовање противепиемијских мера изузетно важно, казао је након седнице Стручно оперативног тима Штаба за ванредне ситуације Града Новог Пазара, др Шефадил Спахић, директор Завода за јавно здравље.

„Морамо носити маске, што људи заборављају и у последње време су на јавним местима и у установама приметне групе које на пример у банке и поште одлазе као да нисмо суочени са пандемијом. Неопходно је контролисати поштовање актуелних мера па их чак и појачати, јер људи скоро да уопше не воде рачуна о дистанци и употреби дезинфекционих средстава“, поручио је директор Завода за јавно здравље др Шефадил Спахић.

Он је најавио појачан надзор од стране инспекцијских служби.
Коментаришући заинтересованост грађана да се вакцинишу, др Спахић истиче да су Град и здравствени систем одрадили озбиљан посао.
„Требало је обезбедити кадар и простор, адекватну опрему. Реакција је била благовремена и у овом тренутку наши грађани сем у Дому здравља могу да се вакцинишу и у Дому омладине Културног центра где беспрекорно функционише пункт за имунизацију. Одзив је нешто мањи код нас него на републичком нивоу, али можемо бити задовољни, јер смо до данашњег дана вакцинисали 2 707 лица, са примарним задатком да заштитимо лица старија од 75 година и здравствене раднике“, казао је директор Завода за јавно здравље др Шефадил Спахић.

Према његовим речима, одзив млађе популације тек треба очекивати а у том циљу Градски штаб ће своје капацитете усмерити ка едукацији омладине, штампању провотивног материјала. У наредном пероиоду биће интензивиран и рад градског Цалл центра, чији је задатак да свим лицима која нису у могућности да то учине лично а желе да се пријаве за вакцинацију, изађе у сусрет.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops