A- A A+

Радови на реконструкцији пута Нови Пазар – Тутин теку предвиђеном динамиком

Радове на реконструкцији пута Нови Пазар – Тутин, који теку планираном динамиком, обишао је Енес Бухић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„Иако стално говоримо о реконструкцији, имајући у виду обим радова, можемо рећи да је реч о изградњи потпуно новог пута. у питању је изузетан пројект чија реализација тече по плану. Извођач радова је озбиљна компанија, која своје обавезе испуњава без обзира на тежину радова и временске услове на терену. За извођење радова обезбеђене су све дозволе код Министарства грађевине, потебне пријаве и не постоје разлози за застој у привођењу радова крају“, казао је Бухић.

Извођач радова на реконстерукцији трасе Нови Пазар – Тутин, дуге нешто више од 23 километра је турска компанија „Ташјапи“. У име компаније, Yенал Елиас, менаџер пројекта истиче да ће пут по окончању радова бити функционалнији и безбеднији за учеснике у саобраћају, што је за цео регион изузетно важно.

„Окончано је око 28 процената предвиђених радова. Кашњења неће бити јер смо у односу на план динамике који је предат ресорном министарству, слободно могу рећи један корак испред. Надамо се да ће пројекат бити од користи свим грађанима а не искључујрм могућност да обавезе приведемо крају пре предвиђеног рока“, рекао је менџер пројекта Yенал Елиас.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops