A- A A+

Бољи услови за ђаке и наставнике Угоститељско – туристичке школе

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац обишао је Угоститељско - туристичку школу, у којој је у циљу прилагођавања потребама ученика и стварању што бољих усолова за одвијање наставе, реализован низ радова на реконструкцији објекта.
„Зграда ове школе је једна од најстаријих у граду, у чију смо адаптацију за последење четири године уложили преко 10 милиона динара. Желимо најбоље услове за све ученике и наставнике, удвостручили смо зато за пар година улагање у образовање, јер је инвестиција у образовање сигурна инвестиција у будућност Новог Пазара", рекао је градоначелник Бишевац.

Директор школе Исо Ћоровић истиче да је извршен низ озбиљних грађевинских радова на објекту школе, почев од замене крова, унутрашње и спошљашње столарије. Последња инвестиција, истиче, вредна је 2, 8 милиона динара.

„Урађена је потпуна реконструкција санитарних чворова, офарбана је фасада, постављен видео надзор и лед осветљење у целој школи. На реду су подови и према пројекту, приземље ће бити обложено гранитном облогом. На зидовима се постављају кисело отпорне керамичке плочице и уместо старог степеништа у једном делу ходника биће одрађене две свлачионице, за ученике угоститељске струке. Подови на спрату објекта су од винила, који је отпоран на влагу и микроорганизме а у плану је и репарација ограда и гелендера на унтрашњем степеништу“, казао је Ћоровић.

Школа је, уз подршку Града добила и терене за обављање наставе физичког васпитања а у перспективи је, према речима директора, потребно додатно опремање -кабинета наставним средствима. Бољи материјално технички услови ће сигурни су, повећати интересовање будућих средњошколаца за одабир неког од низа атрактивних смерова у Угоститељско - туристичкој школи. Настава се у овој коли се, уз одобрење Министарства, још увек одвија на даљину, а повратак ђака у у клупе очекује се средином фебруара.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops