A- A A+

Директна подршка за мала и средња предузећа кроз програм ЕУ ПРО

Завршна конференција "Дигитални маркетинг, нове перспективе" у оквиру пројекта Европске уније и Владе Србије преко програма ЕУ ПРО, који спроводи Регионална развојна агенција Санџака "Седа" одржана је данас у Новом Пазару. Присутне су поздравили Менсур Бихорац, испред ЕУ ПРО и Самир Качапор, директор Агенције “Седа”.

“Европска унија је програм који доприноси друштвено – економском развоју 99 локалних самоуправа подржала са 25 милона еура. Пројекат реализујемо у сарадњи са Министарством за европске интеграције, са циљем да повећамо конкурентност малих и средњих предузећа, повећамо пословно окружење и подстакнемо социјалну кохезију и инклузију”, рекао је Бихорац овом приликом, истичући да је кроз целокупан програм подржано преко 200 малих и средњих предузећа са око 4,5 милона еура. О значају подршке говорио је и директор Регионалне развојне агенције Санџака, Самир Качапор.

“Подршка је директна и подразумева набавку нове опреме. Није изостала ни помоћ организацијама за подршку пословању. Предузећа су и мала прилику да унапреде пословање, знања и вештине, да уведу нове стандарде. Код нас је кроз овај пројекат "Дигитални маркетинг, нове перспективе” учествовало преко 40 предузећа”, закључио је Качапор, истичући да је конкуренција за пројекат била изузетно јака.

“Дигитални маркетинг, нове перспективе” је пројекат којим су испуњени одређени циљеви – унапређени су капацитети Регионалне развојне агенције Седа у области дигиталног маркетинга, организована је, уз сву методологију обука будућих тренера коју су прошли сви запослени. Двадесет и две форме су добиле могућност да унапреде своје визуелне капацитете како би се квалитетније представљале на тржишту”, казао је Качапор.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops