A- A A+

Одабрани основци део пројекта "Зимски ски туристички бус"

Град Нови Пазар и Турстичка организација Новог Пазара у сарадњи са компанијом “Скијалишта Србије” организују у оквиру пројекта “Зимски ски туристички бус” бесплатну школу скијања на Копаонику, за најбоље основце са ових простора. Тим поводом, градоначелник Нихат Бишевац и заменик градоначелника Игор Нововић састали су се са директорима основних школа, представницима Школске управе и Туристичке организације.

У оквиру програма бесплатне школе скијања, а до краја зимске сезоне на Копаонику, свака основна школа омогућиће ученицима које одабере наставничко веће, да прођу бесплатну обуку скијања и користе, такође бесплатан ски пас. Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, замишљено је да једном недељно на планини у оквиру сваке групе борави по 17 ученика и 3 наставника.

“Ски бус” ће до краја зимске сезоне бити мобилан, те ће, сем што ученике води до Копаоника и промовише планински туризам и спорт, бити на располагању свим посетиоцима Копаоника који желе да, у оквиру једнодневног излета, посете туристичке знаменитости Новог Пазара.

Сем о овом пројекту, на састанку са директорима основних школа, Школске управе и Туристичке организације презентована је и идеја о реализацији бесплатног летњег кампа на Тари, под називом “Ђак генерације”. Град и на овај начин жели да награди најбоље ученике, који су својим школским успехом и резултатима на такмичењима на најбољи начин промовисали Нови Пазар.

Током састанка било је речи и о текућим проблемима у школама, те заједничким напорима да се ти проблеми на најефикаснији начин реше.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops