A- A A+

Усвојене одлуке о расписивању конкурса, планови рада градских установа и План јавних набавки за текућу годину

Прва редовна седница Градског већа Новог Пазара протекла је, према речима градоначелника Нихата Бишевца, у знаку усвајања битних одлука.

„Једна таква је и одлука о расписивању конкурса за  суфинансирање и финансирање пројектних активности у области социо- хуманитарне делатности и удружења грађана које се овом делатношћу баве на територији града Новог Пазара. Град је за конкретне активности из буџета издвојио 43 милона динара. Нови Пазар је препознатљив по значајним издвајањима за ову област, али желим да захвалим свим организацијама, јер и поред новца који Град улаже, доста тога реализују и сопственим средствима, како би изашли у сусрет суграђанима када им је помоћ потребна“, казао је градоначелник Бишевац.

На данашњој седници донета је и одлука о расписивању конкурса за суфинансирање и финансирање пројектних активности у области културе.

„За ове намене издвојили смо 4 милиона динара, односно 500 хиљада динара више него у претходној години. Позивам сва удружења грађана која се овим питањем баве да се јаве на конкурс“, поручио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

На првој редовној седници Градског већа за ову годину, усвојени су једногодишњи планови рада (2021.) свих установа чији је оснивач Град.

„Планови су прилагођени акуелној ситуацији. Усвојен је, поред планова рада и План јавних набавки у 2021. години. Буџет Града је преко 3  милијарде динара, као и претходне године и настојаћемо да реализујемо све планиране активности“, закључио је градоначелник.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops