A- A A+

Уместо новогодишњег концерта, новац за 648 деце

Градско веће Града Новог Пазара усвојило је на предлог градоначелника Нихата Бишевца, одлуку да и ове године уместо за организовање новогодишњег дочека, новац из буџета додели деци без родитељског старања, деци са сметњама у развоју и самохраним родитељима. У односу на претходну годину, када је за 492 малишана истим поводом издвојено око 2. 460 000 динара, ове године ће новац добити 648 деце, за шта је Град издвојио укупно 3. 855 000 динара.

„ Драго нам је што су, посматрајући наш град као пример добре праксе, одлуку Новог Пазара да издваја средства за децу без родитељског старања, малишане са сметњама у развоју као и за подршку самохраним родитељима, преузели и други градови у земљи и региону. Нема разлога да ове, али и наредних година не наставимо традицију која нашим суграђанима у време празника враћа осмех на лице“, казао је градоначелник Бишевац, истичући да је издвајање новчаних средстава пред крај године само један вид подршке најрањивијим групама.

Одлуком Градског већа из марта ове године, самохрани родитељи са подручја Новог Пазара остварили су два пута годишње право на су на новчану помоћ у износу од по 8 000 динара. Према закону, самохраним родитељем сматра се лице које се стара о детету у случају када је други родитељ преминуо, потпуно је и трајно лишен радне способности, судском одлуком је лишен слободе или је непознат.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops