A- A A+

Младе генерације боксера имају шампионски потенцијал

Боксерски клуб "Данди" из Нобог Пазара, успео је да за само годину дана постојања створи четири државна првака у млађим категоријама. То је био повод за пријатељско дружење са градначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем.
Из угла чланова Боксерског клуба „Данди“ који је основан пре око годину дана, 2020. остаће упамћена као година успеха.

„Клуб бележи изванредне резултате за кратко време, што потврђује стручан и предан приступ оних који причу воде, пре свега директора Нијазије Мујдрагића и тренера Џевада Ибровића. Резултатима, БК „Данди“ доказује да је вредан подршке, Града, Спортског савеза Нови Пазар и свих релевантних институција. Пред младим Тоскићем је, по речима стручњака, сјајана каријера и нема разлога да не наградимо труд најбољих. У овом крају бокс има своју традицију и учинићемо све да овом спорту вратимо стари сјај. Младе генерације имају тог шампионског потенцијала“, рекао је градоначелник Бишевац овим поводом.

Тренер клуба, Џевад Ибровић истиче да су након марљивог рада резултати били донекле очекивани.
„Можда смо резултатски отишли и мало даље од очекиваног. Момци улазе у репрезентацију и у кадесткој категоџрији а Тоскића, који је већ бранио репрезентативне боје, очекују мечеви у оквиру прве лиге. Даћемо све од себе да се низ успеха настави“, поручио је Ибровић.

Задовољство дели и директор клуба Нијазија Мујдрагић, истичући све већу популарност бокса у Новом Пазару.
„Као клуб захвални смо на подршци града и градоначелника који познаје детаље овог спорта и зна колико нам та подршка значи“.
Млади Џејлан Тоскић који је у години боксерског сазревања мало кога оставио равнодушним, бележећи победе над великанима који су вештину стицали широм света од Кубе преко Русије, одговорио је изазовима на прави начин. Најавио је нове резултатске подвиге.

„Имам циљ да у следећој години будем још бољи, нарочито на међународној сцени. Очекују ме репрезентативне припреме у Русији у оквиру предстојећег Светског првенства“, рекао је Тоскић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops