A- A A+

Новоизграђени мост у Козареву спаја стари са новим путем Пазар – Рашка

Изводи се последња фаза радова на мосту преко Рашке у Козареву, који спаја стари са новим путем Пазар – Рашка. За мјештане тог дијела Новог Пазара новоизграђени мост рјешење је проблема са којима су се више година сусретали. Највеће уштеде донијеће пољопривредницима који више неће морати да круже по неколико километара да би стигли до својих имања. Посебно су му се обрадовали ђаци пјешаци.

Преко овог моста дневно сада прође више стотина путничких аутомобила, пољопривредне машине и дјеца на путу до школе. У томе је његова највећа вриједност. На његовом мјесту раније је био дрвени дотрајали мост. Носила га је и набујала Рашка, а забиљежен је и случај да су вода и мост угрозили једно дијете на путу до школе, испричали су нам мјештани који истичу да је вишеструка корист ове инвестиције, сада им је олакшан и рад у пољима и бављење пољопривредом.

Радови на мосту у Козареву су у завршној су фази, а радове ће привести крају радници Дирекције за изградњу.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац који је са сараднциима обишао житеље Козарева како би се увјерио да се радови одвијају договореном динамиком, рекао је да је вриједност ове инвестиције још значајнија и већа након што је од мјештана чуо колико је мост био потребан ради свакодневних активности.

Бишевац је рекао да је у овој години издвојено преко 800 милиона динара за инфратсруктурне радове, да је то рекорд, те да се посебно водило рачуна о равномерном улагању у градска, приградска и сеоска подручја.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops