A- A A+

Првенство Балкана у Новом Пазару у предвечерје Олимпијских игара у Токију

Директор Српског атлетског савеза (САС) Слободан Бранковић рекао је данас да ће Првенство Балкана крајем јуна 2021. године у Новом Пазару бити велико такмичење у предевечерје Летњих олимпијских игара у Токију.

“Листе учесника атлетских такмичења у Токију затварају се у недељу увече, 27. јуна, па очекујемо да ће у Нови Пазар да дођу многи асови који до тог тренутка нису успели да испуне квалификационе норме”, рекао је Бранковић новинарима на Атлетском стадиону у Новом Пазару.

Он је данас са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем и председником Атлетског клуба Нови Пазар Нусретом Ћорићем потписао споразум о техничкој сарадњи у организацији 74. Првенства Балкана, које ће у том граду бити одржано 26. и 27. јуна наредне године.

“Биће ту атлетичари и атлетичарке из 20 држава, које су чланице Балканске атлетске федерације (АБАФ). Велика је част што је Нови Пазар за четири године два пута домаћин највећег атлетског такмичења на Балкану. Поносам сам што заједно добили организацију шампионата и верујем да ће бити најуспешнији до сада”, навео је Бранковић.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац подсетио је да је тај град успешно организовао Првенство Балкана 2017. године, као и да је ново домаћинство велика част и обавеза.

“Хвала АБАФ и САС, који су нам указали поверење да опет будемо домаћини највећег атлетског такмичења на Балкану. Ми смо град младих, град спорта и град атлетике. Сигуран сам да ћемо да будемо добри организатори, а да ће наши атлетичари то вратити остварењима на стази. Очекујемо долазак свих најбољих атлетичара и атлетичарки полуострва”, казао је Бишевац.

Бишевац је оценио да је добијање организације наредног шампионата Балкана пре свега резултат доброг рада у Атлетском клубу Нови Пазар.

“Клуб је један од најуспешнијих на Балкану. Предводе га председник Нусрет Ћорић, савезни капитен Един Зуковић и национални тренер Рифат Зилкић, као и атлетичари који су широм света освајали медаље и обарали рекорде. Ту пре свих мислим на Амелу Терзић и Елзана Бибића. Њиховим путем кренули су много млади, а биће их још више”, закључио је градоначелник.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops