A- A A+

Саопштење за јавност градоначелника Новог Пазара

полицијској акцији, 12. новембра 2020. године, приведени су функционери и радници наше Градске управе. Уверен сам да приведени радници и функционери Градске управе нису злоупотребили свој положај да би добили личну и материјалну корист. Не сумњајући у њихово поштење, желим да станем у одбрану својих сарадника.

Начин на који су наше колеге приведене сматрамо апсолутно неприхватљивим. Реч је о људима и породицама високих моралних стандарда и људских квалитета.

Подржавам обрачун са корупцијом и криминалом и свако ко је на било који начин извршио злоупотребу положаја за то треба да сноси одговорност, али привођење часних и поштених људи који су честито обављали свој посао у интересу општег добра није начин да се то оствари. Верујем да ће истражни органи и суд свој посао обавити искључиво по слову закона и да ће се невиност мојих сарадника доказати. Град Нови Пазар је предао комплетну тражену документацију и немамо чега да се плашимо нити стидимо. Ту смо да одговоримо на сва питања и доставимо додатну документацију уколико је потребно. Наш рад је доступан јавности и сваком грађанину и због тога смо претходних неколико година најтранспарентнији град у Србији.

Уверен сам да ће се уклонити свака сенка сумње у то да су они свој посао обављали поштено, у складу са законом и у интересу грађана Новог Пазара.

 

 

Нихат Бишевац

градоначелник Новог Пазара

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops