A- A A+

Одржан састанак у циљу формирања мултидисциплинарног тима у борби против дрога

На иницијативу Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије и Удружења Илазак из Београда одржан је састанак са циљем формирања мултидиспциплинарног тима на нивоу града, који би требало да помогне у решавању проблема зависности. Представници ових организација посетили су и градску управу и од градоначелника Нихата Бишевца добили подршку да ова корисна иницијатива заживи и успешно функционише у Новом Пазару.

Директор Канцеларије за борбу против дрога Милан Пекић је представницима релевантних институција у Новом Пазару представио значај оснивања мултидисциплинарног тима, који ће препознати проблеме зависности и залупотребе дрога у локалној заједници И направити план како да тај проблем реше. Иницијатива је представљена И у градској управи.

Поред бројних активности на пољима образовања И културе Центар за децу и омладину Дуга се већ неколико година бави И овим проблемом.

Организација Излазак већ годинама ради са људима, који су у проблему зависности и формиран је бесплатан број 0800-104-100 где се људи могу потпуно анонимно јавити за проблематику злоупотребе дрога, а и добити адекватне савете и помоћ.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops