A- A A+

Град стипендира најбоље студенте

Град Нови Пазар расписао је Конкурс за доделу стипендија најбољим студентима за школску 2020/21. Право на стипендију имају студенти који имају пребивалиште на територији Новог Пазара, који студирају на високошколским установама чији је оснивач Република Србија или на државним универзитетима у инистранству, који нису у радном односу, који имају држављанство Репбулике Србије, који нису губили ниједну годину током студија, уз максималну ефикасност током студирања, који су положили све испите из претходних година и постигли просечну оцену најмање 9.

Конкурс је отворен до 30. новембра 2020. Све информације можете наћи на градском сајту https://www.novipazar.rs/oglasi-i-konkursi

„Ово је трећа година за редом да град стипендира најбоље студенте. Када погледамо спискове, преовладавају студенти правних и медицинских факултета. То је за сваку похвали и ја им честитам. Град Нови Пазар улаже у образовање. Осим стипендија, ми награђујемо и ученике и њихове менторе који су на републичким такмичењима освојили неко од прва три места. Награђујемо и ученике генерација основних и средњих школа, а од прошле године награђујемо професоре и учитеље који раде у оотежаним условима у издвојеним, сеоским одељењима. Циљ нам је да словимо дбре услове з арад и што квалитетније образовање.“, рекла је чланица Градског већа задужена за образовање, Улфета Демчовић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops