A- A A+

Удружења Бошњака из Турске донирала вредну медицинску опрему

Веома важна помоћ у медицинској опреми стигла је у Нови Пазар. Донацију у вредности 150.000 еура су послали чланови удружења Бошњака из Истанбула и она ће бити распоређена здравстевним установама Новог Пазара, Тутина, Сјенице, Пријепоља и Прибоја.

„Ово је донација која је упућена од наших дернека, удружења Бошњака из Турске. У овом случају главни носилац је удружење Босна Санџак из Истамбула. Стигла је помоћ у заштитној опреми, дезинфекционим средствима за Нови Пазар, Тутин, Пријеполе и Прибој. Наши волонтери су истоварили два шлепера помоћи. Наша дијаспора нам врло често шаље помоћ, до сада смо имали прилике да то видимо. Користим прилику да им се захвалим у име грађана Новог Пазар, у име здравствених радника зато што брину о нама и ту су увек када нам треба.“, рекао је др Мехо Махмутовић, директор Опште болнице.

Захвалност нашој дијаспори у Турској исказао је и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

„Знамо да смо и раније добијали помоћ од дијаспоре из Турске. Користим прилику да се захвалим свима, пре свега народу Републике Турске, нашим удружењима и појединцима који су помагали наш град од почетка епидемије. Поред ове материјалне помоћи, значајно нам је да у овим тешким тренуцима нисмо сами, да имамо пријатеље и браћу која мисле на нас. Доказ је и ова помоћ која долази у право време кад талас епидемије захвата цео регион. Овамо опрема ће бити веома значајна у пружању помоћи оболелима од Ковид19“, казао је градоначелник.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops