A- A A+

Скупштина Града о низу важних питања

Скупштина Града Новог Пазара расправљала је о стању насталом након избијања епидемије ЦОВИД-19 на нивоу града Новог Пазара. Пред одборницима су презентовани извештаји Штаба за ванредене ситуације Града Новог Пазара, Опште болнице, Дома здравља и Завода за јавн оздравље Нови Пазар, о предузетим активностима у периоду март-октобар 2020. године. Представници свих здравствених инстутуција и Штаба за ванредне ситуације истакли су да је, пружен максимум како би се спасио сваки људски живот. Урађено је све и у циљу превенције,али и помоћи грађанима, посебно старим и немоћним у погледу набавке и достављања основних животних намирница и лекова.
Одборницима се и обратио и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, који је похвалио рад Штаба и свих институција.

“Предузете су све мере у како би се сачувао људски живот, живот сваког човека. Још једном позивам грађане да заједно испунимо најважнији задатак - да се у циљу спречавања ширења пандемије максимално придржавамо свих епидемиолошких мера и убудуће, да будемо одговорни према личном и здрављу и животима својих најмилијих”, рекао је градоначелник Бишевац, позивајући на сарадњу све институције и појединце.

Одборници су усвојили Одлуку о другом ребалансу градског буџета и предлог да Мурска улица понесе име Насера Вучеља, младића који је служећи редован војни рок, живот изгубио 1999. године. Другим ребалансом буџета предвиђено је да се у градску касу током ове године слије укупно 2.978.351.000 динара, што је мање од раније планираних прихода од 3,15 милијарди динара. Пројектовано је да ће до смањења прихода доћи у области наплате доприноса за уређивање грађевинског земљишта од којих ће, уместо планираних 420 милиона, бити наплаћено нешто више од 248 милиона динара.

Скупштина је усвојила и Одлуку о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта којом је смањена накнада за изградњу стамбених објеката површине мање од 200 квадрата, као и одлука о увећању такси за истицање реклама. На седници је одлучено и да боравишна такса за смештај у угоститељским објектима буде смањена са 120 на 110 динара по дану.

Изабрани су чланови Савета за безбедност и Савета за родну равноправност, а Спортско-сајамска установа “Пендик” одлуком одборника носи нови назив - Установа за спорт.
Одборници су гласали И о именовању нових директора “Градске чистоће”, “Паркинг сервиса”, “Завода за урбанизам”, Туристичке организације и Установе за спорт, док је на основу резултата конкурса именован директор Јавног предузећа за уређење грађевинског земљишта.

Директори јавних предузећа и установа поднели су Скупштини извештаје о раду за 2019. годину.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA