A- A A+

Америчка војска болници донирала скафандере

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац састао се са делегацијом Војске Сједињених Америчких Држава, коју је предводио потпуковник Алекс Предраза. Градоначелник је госте детаљније упознао са актуелном ситуацијом у граду и изазовима пред којима се Нови Пазар нашао у протеклом периоду.

"Имали смо изузетно конструктиван састанак. Традиционално добра сарадња са нашим пријатељима из Амбасаде САД у Београду резултирала је између осталог и подршком болници у виду заштитне опреме. Захвални смо на значајнох помоћи у овом, по цео свет ни мало једноставном тренутку", казао је градоначелник Бишевац, подсетивши да је Војска САД Општој болници донирала 1800 скафандера за вишекратну употребу.

Опрема је обезбеђена преко Европске команде војске Сједињених Америчких Држава, Одељења за одбрану, а на иницијативу Регионалне развојне агенције СЕДА, која је пре неколико месеци свим амбасадама у Србији упутила позив да помогну овом крају.

"У име Владе САД и Европске команде америчке војске изражавам задовољство што можемо да вам пружимо подршку у борби са пандемијом. Знамо колико је важно да здравствено радници, у свом настојању да помогну другима, остану безбедни", казао је потпуковник Војске САД, Алекс Предраза овим поводом.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops