A- A A+

Поштовање мера у циљу личне и заједничке здравствене безбедности

Епидемилошка ситуација у региону је нестабилна, поручено је након седнице Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Пазара.

„Сходно томе и имајући у виду понашање људи на јавним местима у погледу непоштовања прописаних противепидемилошких мера, апелујем на грађане да озбилњно схвате тренутак у коме се налазимо. Вирус тражи жртве и треба се понашати одговорно, јер је то једини начин да свако од нас заштити себе и своје најмилије“, казао је директор Завода за јавно здравље Нови Пазар др Шефадил Спахић. Према његовим речима, грађани морају бити свесни да је, ако поштовање мера изостане, пред нама озбиљан проблем.

„Са једне стране, здравствени радници су уморни и то је потребно јасно рећи. Друго, не треба да заборавимо да би, у тренутку када је читав свет баш као и наше најближе окружење суочен са проблемом, морамо бити свесни да би помоћ са стране, коју смо имали у ранијим налетима пандемије, овог пута реално изостала“, поручио је др Спахић, апелујући на грађане да поштују меру забране окупљања, али и на инспекцијске службе да репресивније приступе решавању овог проблема.

А према речима окружног санитарног инспектора, др Љиљане Милошевић, инспекцијске контроле на терену су појачане чак и викендом.

„Затичемо и у Новом Пазару одређене неправилности које нису специфичне у односу на друге градове, али треба имати у виду да је проблем одрживости епидемилошке безбедности већи у местима где је већи број становника. Апелујрм на грађане да одложе сва окупљања јер напросто она нису дозвољена и угрожавају безбедност свих нас. Докле год се не понашамо одговорно, свесно доводимо у опасност лично и здравље свих људи око нас. Иако су прослеве најлепши вид породичних окупљања, одложимо их за неки повољнији тренутак“, казала је Милошевић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops