A- A A+

Консултације и подршка окружне санитарне инспекције у циљу прецизне примене епидемиолошких мера

У циљу прецизне примене епидемилошких мера, руководилац санитарне инспекције Рашкогв округа, др Љиљана Милошевић састала се данас са власницима угостутељских објеката који у оквиру својихв делатности организују различите прославе, као и са власницима трговинских ланаца у Новом Пазару.

“Примећено је да фљуди током посете угоститељским објектима не поштују ни елементарне мере, не носе маске. Инспекцијске контроле су драстично појачане а верујем да ће и уготитељи друкчије приступити обавези када уз нашу подшку и консултације усвоје све што је неопходно да знају”, казала је Милошевић, подсећајући да ће у Новом Пазару, а уз подршку Министарства здравља ускоро почети са радом и канцеларија окружне санитарне инспекције.

О важности поштовања епидемилошких мера говорио је и Игор Нововић, заменик градоиначелника Новог Пазара.

“Примена мера је неопходна. Свако окупљање више од 30 људи је забрањено. Тренутак у коме се налазимо ће нам, ако не будемо опрезни и доследни у примени епидемиолошких мера, може донети озбиљне проблеме. Све зависи од нас самих, наше одговорности према себи и другима. Молим суграђане да поштују мере, јер је то једини начин да успоримо ширење вирус Цовид – 19”, поручио је Нововић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops