A- A A+

Одржан низ едукативних састанака са представницима окружне санитарне инспекције

Руководилац санитарне инспекције Рашког округа, др Љиљана Милошевић састала се власницима угоститељских објекта и власницима такси возила у Новом Пазару, у циљу прецизне примене епидемилошких мера.

„Сви смо на истом задатку. Жеља нам је да ниво услуге у угоститељским објектима буде на нивоу који гарантује поптуну здравствену безбедност сваког појединца“, казала је Милошевић.

„Власници објеката морају у свој рад унети новине и фокусирати се на поштовање закона по овом питању. Мислим да ћемо заједно успети да подигнемо ниво свести људи, јер је то у интересу целе земље“, закључила је др Љиљана Млиошевић.

Да је епидемилошка ситуација у региону несигурна потврдио је и директор новопазарског Завода за јавно здравље, др Шефадил Спахић.

„Ово је период када сви треба да водимо рачуна и предузмемо све мере, да нам се ситуација од пре два месеца не понови. Уз подршку Министарства здравља и локалне самоуправе, желимо да увежемо систем и предузмемо све превентивне мере, у циљу да у такозвани трећи талас пребродимо са што мање последица. Неопходно је да појединачно и као заједница будемо одговорни, дисциплиновани“, поручио је др Спахић, наглашавајући да је поштовање дистанце и коришћење заштитних маски неопходно како би друштво у новонасталим околностима несметано функционисало.

Према речима Игора Нововића, заменика градоначелника Новог Пазара, са представницима Министарства здравља договорено је формирање канцеларије санитарне инспекције у оквиру Градске управе Града Новог Пазара.
„Преко канцеларијие, грађанима ће свакодневно бити доступна прецизне информације о примени актуелних мера као и упутства о начину функционисања а у циљу очувања здравља и поштовања тих мера. Очекујемо да канцеларија почне са радом до краја ове недеље“, закључио је Нововић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops