A- A A+

Амбасадор Француске у Новом Пазару: „Подржавамо ваше напоре да грађани живе боље“

У оквиру прве званичне посете Новом Пазару и региону, амбасадор Француске у Србији Жан Луј Фалкони сасгтао се са градоначелником Нихатом Бишевцем.

„Разговарали смо о могућностима сарадње Новог Пазара и Амбасаде Француске у различитим областима. Француска је наш пријатељ који преко различитих програма Европске уније подржава развој града. У периоду од 2021. до 2027. године, ЕУ ће издвојити 9 милијарди еура за подршку земљама Западног Балкана. Нови Пазар треба да припреми пројекте како би аплицирирао за до ових средстава о чему је било речи и на данашњем састанку. Подршка обухвата различите области од привреде, преко инвестиција у инфраструктуру, образовање и културу, а у циљу стварања бољих услова живота за наше грађане“, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац након сатанка.

Амбасадор Француске у Србији Жан Луј Фалкони истакао је да прву званичну посету Новом Пазару користи да сазна која врста подршке је потребна овом крају.

„Стабилност  је за развој вашег региона значајна колико и подршка Европске уније. Данас нарочито желим да истакнем да ће Француска подржати ваше напоре да грађани живе боље – да изградите нове и модернизујете постојеће путеве, развијете економију, пољопривреду и еколошку свест заједнице. За наше партнество, како је градоначелник и рекао изузетно је важна одлука Европске комисије донета данас, која се тиче шестогодишњег пројекта и улагања између осталог и у овај крај“, закључио је амбасадор Француске у Србији  Жан Луј Фалкони и најавио да ће Културни центар, Библиотеку „Доситеј Обрадовић“ и новопазарски Музеј „Рас“ сутра посетити аташе за културу Амбасаде Француске, у са циљем да сарадња у области културе  између те земље и Новог Пазара у наредном периоду буде још интензивнија.

Градоначелник Нихат Бишевац и амбасадор Француске у Србији Жан Луј Фалкони обишли су након састанка Иновациони Старт уп центар и знаменитости у центру града.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops