A- A A+

Маскенбалом предшколаца почела овогодишња Дечја недеља

„Подељена срећа два пута је већа“слоган је традиционалне манифестације „Дечја недеља“. Град Нови Пазар и организација „Пријатељи деце“ потрудили су се да и овогодишњи програм, уз поштовање свих мера заштите буде богат и разнолик а манифестација је званично отворена маскенбалом предшколаца и обраћањем председнице Скупштине Града др Анеле Халиловић Шемсовић.

„Промоција и заступање дечјих права једна је од најважнијих и сталних обавеза нас старијих. Ово је идеална прилика да нас на заниљив начин на те обавезе подсетите. Диван слоган под којим се, драги малишани, дружимо ове године потврђује да је смо јачи, млађи и лепши када смо заједно. Управо смо ми, одрасли, за срећу деце најодговорнији и на нама је да обезбедимо свим малишанима срећно, безбрижно детињство, здраву и лепу будућност. Деци желим најпре здравље и срећу, њиховим родитељима да буду поносни на најмлађе. Као друштво дужни смо да нове генерације учимо солидарности, емпатији и предочимо им значај инклузије по једно друштво“, казала је председница Скупштине, обраћајући се и деци:

„Прихватите и волите своје вршњаке, сву децу, децу која су од вас другачија. На тај начин љубав се рађа, живи, дели али и расте. На тај начин постајете добри људи, богати иискуством. Желим вам од срца да све недеље буду ваше и да досањате чисте дечје снове“, поручила је председница парламента др Анела Халиловић Шемсовић.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops