A- A A+

Настава у Медицинској школи од понедељка

Настава у Медицинској школи ''Два хероја'' почиње од понедељка. Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и председница
Скупштине града Анела Халиловић Шемсовић са сарадницима, обишли су школу како би се уверили да су се стекли услови за безбедно извођење наставе у школи, која је око пола године била у функцији привремене Цовид болнице.

У марту је учионички простор прилагођаван потребама Цовид болнице. У учионицама су поново клупе и медицинска учила. Одрађена је санација и дезинфекција просторија, како би ученици поново могли безбедно да похађају наставу у својим просторијама.

''У једном тренутку се указала потреба да школа постане сасвим разложно, привремена болница. На тај начин смо избегли транспорт пацијената са лакшом клиничком сликом у Београд и сматрам да је то било сасвим оправдано у том тренутку. Оно што сам данас, обилазећи радове са челницима Градске управе приметила да је санација под ингеренцијом града
Новог Пазара успешно завршена, да је дезинфекција у потпуности одрађена те да су створени услови за непосредно извођење наставе у школи'', изјавила је председница Скупштине града Анела Халиловић Шемсовић.

Да су се стекли сви услови за непосредну наставу потврдила и директорка Медицинске школе Шерифа Прељевић, истичући да су у току завршни радови на чишћењу просторија, да ће се на томе радити и током викенда.

''Предузели смо све мере да настава безбедно почне од понедељка. Остало
је да ђаци и наставници испоштују све оно што је препорука Министарства просвете'', изјавила је Прељевић.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops