A- A A+

Ђаци ОШ „Братство“ у клупама, прва фаза радова окончана

Основна школа „Братство“, једна од школа са највећим бројем ученика у граду потпуно ће бити реконструисана. Прва фаза радова је завршена и данас се ђаци након свечаности уприличене овим поводом, враћају у своје клупе. Церемонији пуштања у рад преуређеног објекта присуствовале су бројне званице а присутнима се овом прилком обратио градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

„Можемо бити задовољни динамиком којом су се одвијали радови и ученици могу да похађају наставу у потпуно новим условима, у једној модерној и функционалној школи. За пола века постојања, колико ове године обележава ОШ „Братство“, реконструкција је изузетно вредан поклон. Уз затворени базен, објекат ће бити у рангу европских и светских школа“, казао је овим поводом градоначелник Нихат Бишевац, истичући да ученици и запослени у овој основној школи резултатима оправдавају уложени труд.

„Честитам директору, запосленима, свим ученицима. Град из године у годину све више улаже у образовање јер је то најбоља инвестиција у будућност. Реконструисана је Гимназија, ОШ „Стефан Немања“, више школских објеката на сеоском подручју. Поред инфраструктурних улагања наши напори циљу развоја бојлих услова образовања огледају се и подршци и стипендирању најбољих ученика и студената, као и свих ђака који на републичким такмичењима остварују запажене резултате“, закључио је градоначелник Бишевац.

Укупна вредност инвестиције коју Град реализује уз подршку Министарства просвете, а преко Канцеларије за јавна улагања је преко пет милиона еура. До сада су у ОШ " Братство" оспособљене 22 учионице, а према речима градоначелника Новог Пазара, реконструкција ОШ „Десанка Максимовић“, као и изградња нове основне школе у насељу Шутеновац.

Директор ОШ „Братство“ Дејан Кулунџић најавио је још боље резултате ученика ове школе. Преко Канцеларије за јавна улагањима ће, према његовим речима током следеће године бити изграђено десет нових учионица и школски амфитеатар.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops