A- A A+

Делегација Палестине у звачиној посети Новом Пазару

Председница Скупштине града Новог Пазара Анела Шемсовић састала се данас са представницима Амбасаде државе Палестине у Београду. Делегацију је предводио конзул Осамах Алхинди а према речима председнице новопазарског парламента, састанак је потврда традиционално добрих односа Србије и Палестине.

„Јако нам је важно да негујемо традиционално добре односе и да сарадњу јачамо кроз реализацију заједничких пројекта у различитим областима. Најважније је заговарати и примењивати принцип права и правде, а не подржавати политику силе“, казала је председница Скупштине Анела Шемсовић, овим поводом.

У наредном периоду Град Нови Пазар и Амбасада Палестине реализоваће заједнички пројекат у области здравства, што је на састанку и потврђено.

„Пројекат се односи на на доградњу капацитета Завод за јавно здравље. Сарадња са народом овог краја је део традиције палестинског народа као и поштовање интереса Србије у међународним круговима. Људи у Санџаку и Новом Пазару са много емоција прате све што се дешава палестинском народу. Нама значи што негде далеко, у Европи, пријатељски оријентисан град са нама саосећа и дели тешке тренутке“, казао је конзул Усама Алхинди.

Делегација је, боравећи у званичној посети нашем граду обишла Завод за јавно здравље и Културни центар Нови Пазар.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops