A- A A+

Још једна донација Турске, овога пута за болницу и школе

У Нови Пазар данас је из Републике Турске пристигла помоћ за болнице и школе у Санџаку у виду медицинских, дезинфкеционих и заштитних средстава.
Помоћ из Турске долази посредством и у организацији Вијећа за пословну сарадњу Турске и Србије (ДЕИК) којим руководи Баyрам Акгул, уз подршку предсједника међупарламентарне групе пријатељства Турска-Србија посланика из Бурсе, Мустафе Есгина, посланице у Великој народној Скупштини Републике Турске Зеyнеп Yилдиз чији су преци пореклом из Санџака а уз подршку Министарства здравља и Министарства омладине и спорта Турске, општина из Истанбула, Анкаре и Бурсе, те уз подршку турских привредника и бившег турског министра Нихата Зеyбекција.

Овом донацијом координирали су и на потребу за садржајем донације установама у Турској указали су град Нови Пазар и Бошњачко национално вијеће.Приликом преузимања ове значајне донације градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац подсјетио је да је ово једна у низу донација која је током године стигла из Републике Турске од турског народа и пријатеља Санџака, намјењена борби против заразне болести Цовид-19.

Бишевац је у име грађана Новог Пазара захвалио предсједнику Вијећа за пословну сарадњу Турске и Србије (ДЕИК) Баyраму Акгулу и посланици у Великој народној Скупштини Републике Турске Зеyнеп Yилдиз, као и бошњачким удружењима и пословним људима у Турској чије је поријекло из Санџака.
“Колико год је ово значајна помоћ, још је важније то што у овим тешким временима знамо да имамо пријатеље који су уз нас и који нам шаљу помоћ како би нам помогли да пребродимо ову тешку ситуацију”, рекао је градоначелник Нихат Бишевац.

Директор Опште болнице Нови Пазар др Мехо Махмутовић преузео је дио донације који је намјењен тој здравственој установи. Нагласио је да помоћ садржи 425 скафандера, 19.800 маски, један портабилни респиратор, 50 апарата за мјерење притиска и 8 безконтактних топломера.
“Свака помоћ је нама добродошла у овом тренутку Али из Турске стигла је помоћ и за здравствене установе у Тутину, Сјеници, Новој Варош и Пријепољу. Озбиљна је донација и озбиљна помоћ”, навео је директор Опште болнице др Мехо Махмутовић.
Директор билнице је у обраћању медијима казао и да се из бошњачког дернека из Турске ускоро очекује још једна донација преме болници у Новом Пазару.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops