A- A A+

Викенд у Новом Пазару у знаку атлетског сениорског првенства

Град Нови Пазар, у партнерству са Атлетским клубом Нови Пазар, Спортским савезом и Спортско - сајамском установом "Пендик" биће домаћин предстојећег Атлетског пвенства Србије за сениоре и сениорке. На конференцији за медије, одржаној овим поводом, истичу да ће Новопазарци, како традиција налаже, 5. и 6. септембра бити добри домаћини.
"Велики је изазов пред нама. Много пута смо доказали да када је организација у питању, пружамо максимум. Сви најбољи атлетичари Србије, изузев Иване Шпановић, учествоваће на овом такмичењу, првом од почетка актуелних дешавања у нашој земљи", рекао је селектор атлетске репрезентације Србије, Един Зуковић.
"Молим све учеснике и заинтересоване гледаоце такмичења током викенда, да поштују прописане мере заштите које је прописао Кризни штаб", истакао је Зуковић.
Директор Спортског савеза Нови Пазар Емир Мехмедовић захвалио је Спортском савезу Србије јер је, како је рекао, одабрао Нови Пазар да буде домаћин једног великог такмичења.
"То је још једна потврда да град, сем гостопримства, поседује и изузетну спортску инфраструктуру. Циљ нам је да све протекне по плану и да сви такмичари, сви наши гости из Новог Пазара понесу најбоље утиске", рекао је Мехмедовић.
Тренер клуба Рифат Зилкић очекује квалитетна надметања током викенда.
"Сигуран сам да ће посетиоци уживати и са атлетског стадиона отићи задовољни. Првенство је требало да се одржи пре месец дана, али је, због актуелне ситуације у целој земљи одложено и љубитељи атлетике ће током викенда коначно имати разлога за радост", закључио је Зилкић.
Наш најбољи атлетичар Елзан Бибић истиче да су протекли месеци били у знаку интензивних тренинга.
"Државно првенство долази у правом тренутку. Већ 7. и 8. следи ми борба за рекорд у дисциплини 5 000 метара и тај резултат ће, заправо, најбоље показати ниво форме у којој се налазим. Државно првенство трчим и због својих Новопазараца и даћу, као и увек, свој максимум", поручио је Бибић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops