A- A A+

Научна учионица ускоро у Новом Пазару

Град Нови Пазар и пријатељи из Републике Турске отвориће ускоро прву научну учионицу код нас. Несри Илмаз, заменица градоначелника Општине Мамак у главном граду Турске, Анкари, посетила је овим поводом Нови Пазар, истичући да је реч о првом заједничком пројекту ове врсте.

"Овде смо као потписници протокола са Институтом за културу Yунус Емре. Санџак нам је изузетно важан и од доласка нашег председника Реџепа Таипа Ердогана у Нови Пазар, желимо да вас посетимо и уверимо се које пројекте можемо реализовати на овом простору. У оквиру плана сарадње са свим градовима Србије, желимо да први корак начинимо у Новом Пазару, отварањем научне учионице", казала је она.

Улфета Демчовић, чланица Градског већа Новог Пазара, задужена за образовање, појаснила је да ће локална самоуправа обезбедити адекватан простор.
"Пројекат је изузетно иновативан и значајан је за децу Новог Пазара. Даћемо све од себе да корисници пројекта буду задовољни и да кроз рад научне учионице деци, ученицима и младима нашег града на популаран начин приближимо научне садржаје", закључила је Демчовић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops