A- A A+

Сарадња Скупштине и БНВ од општег значаја

Председница Скупштине Града Новог Пазара Анела Шемсовић састала се данас са представницима Бошњачког националног вијећа. Ово је прва званична посета делегације БНВ новоизабраној председници локалног парламента, која је уједно угостила и председницу Скупштине општине Тутин, Селму Кучевић.

„Дијалог са максималним уважавањем је, за све нас, изузетно важан и једини начин да се реше евентуални проблеми и постигну конкретни договори. Настојаћу да, са своје позиције, максимално подржим сваки смислени, важан пројекат Бошњачког националног вијећа. Реч је о пројектима од општег интереса за бошњачки народ који се не тичу никавих појединачних интереса. Сви треба подједнако да се заложимо за унапређење квалитета образовања, а БНВ има одређене надлежности у оквиру којих њихов рад заиста треба подржати“, казала је овом прилком председница новопазарске Скупштине Анела Шемсовић.

Из Бошњачког националног вијећа поручују да је сарадња са градском Скупштином резултат поштовања изборне воље грађана.

„Данашњи сусрет потврђује нашу спремност на сарадњу, а подсећам вас да БНВ и Град Нови Пазар имају и потписан споразум. Један од елемената документа је и унапређење образовања на босанском језику и подршка Града том пројекту. Разговарали смо наравно, и о другим пројектима у чијој ћемо реализацији, а за добробит грађана, заједнички учествовати“, рекла је након састанка председница БНВ Јасмина Цурић, пожелевши новоизабраној председници Скупштине успех у раду.

Председница СО Тутин, која је и сама на позицији председавајуће тутинским парламентом изразила је задовољство што су жене најзначајније карике законодавне власти.
„Таква је ситуација и у Тутину и у Новом Пазару. Иакрено се надам да ћемо оправдати указану нам част, која је уједно и велика одговорност. Вјерујем да ћемо позитивно утицати на жене и њихову одлучност да се активније укључе у процес политичког дјеловања“, поручила је Селма Кучевић, председница СО Тутин.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops