A- A A+

Електронским праћењем седница до ефикасности у раду, обука за нови скупштински сазив

За одборнике из новог сазива Скупштине Града Новог Пазара данас је организована обука у циљу електронског праћења скупштинских седница.
Председница локалног парламента Анела Шемсовић истакла је овим поводом да је обука неопходна за континуит праксе започете започете 2018. године.
„Скупштина ће, као и до сада радити транспарентно, јер транспарентност указује на ток демократских процеса у једом друштву. Верујем да ће пројекат бити закоружен увођењем електронског гласања, а наше службе су максимално ангажоване у остварењу тог циља“, казала је преседница Скупштине, истичући да електронска комуникација и доступност материјала новом сазиву знатно олакшавају рад.

„Овакав начин рада омогућава нам да заобиђемо гломазне и временски захтевне процедуре штампања материјала, што осим финансијске, временске има и еколошку компоненту. Сваки одборник ће посредством сопственог налога , односно уношењем корисничког имена и лозинке, бити у прилици да приступи електронском порталу на коме су доступни скупштински материјали. На овај начин им је знатно лакше да се адекватно припреме за саму седницу“, закључила је председница Скупштине града Новог Пазара Анела Шемсовић.

Град Нови Пазар је током 2018. уз подршку Министарства за државну управу и локалну самоуправу начинило први корак ка увођењу електронске скупштине, када је купљена неопходна опрема и формиран посебан портал.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops