A- A A+

Уочене неправилности у раду појединих угоститељских објеката, позив грађанима да поштују мере

Према обавештењу Одељења за инспекцијске послове Градске управе за изворне и поверене послове, у претходних 48 сати утврђене су неравилности у раду 21 угоститељског објекта на територији града. Неправилности у раду привредних субјеката утврђене су у оквиру појачане котроле од стране инспекцијских служби и односе на непоштовање мера заштите које су на снази услед епидемије вируса Цовид19: о максималном броју гостију и држању пропсане дистанце у самом објекту. Према прописима, о даљим корацима у вези са стањем затеченим на терену, одлучиваће Санитарна инспекција Рашког управног округа.

Из Градског штаба за ванредне ситуације и Градске управе за изворне и поверене послове Града Новог Пазара апелују на грађане али и власнике угоститељских објеката да се без одступања придржавају јасно дефинисаних мера заштите, како би избегли могућност да угрозе лично и здравље других. Против свих за које се утврди да прописане мере не поштују, биће предузете одговарајуће радње.

Мере заштите део су настојања да се осигура безбедност заједнице али и сваког друштвено одговорног појединца. Ступиле су на снагу одлуком Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Пазара и у складу су са Законом о заштити становништва од заразних болести (СЛ. РС. бр. 15/2016 и 68/20) као и са одлукама републичког Кризног штаба.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops