A- A A+

Потврђени мандати у новом сазиву градског парламента

Конститутивна седница Скупштине града Новог Пазара одржана је данас. Формирана је нова скупштинска већина, коју чине одборници листе ''Европски Нови Пазар Расим Љајић'' и листе "Александар Вучић, Ивица Дачић – за нашу децу" Након верификације одборничких мандата,
одборници Скупштине града Новог Пазара су за председника Скупштине изабрали докторку Анелу Шемсовић из СДП-а, а за њеног заменика именован је Албин Шаботић из исте партије.
Анела Шемсовић је лекар и ради као професор анатомије и физиологије у Средњој медицинској школи "Два хероја". Завршила је Медицински факултет Универзитета у Приштини, као и докторске студије на Фармацеутско-здравственом факултету у Травнику.

Новопостављена председница Скупштине града Анела Шемсовић је захвалила свима који су подржали њену кандидатуру, те изразила очекивање да ће градски парламент у наредне четири године радити конструктивно и поручила да ће бити председница свих грађана.
Из Санџачке демократске партије су након седнице рекли да ће се и у наредном периоду радити на побољшању квалитета живота свих грађана, те да овој власти предстоје велики послови. Одбирници већине поручили су да ће својим радом оправдати велику подршку грађана, коју су добили на последњим локалним изборима.
Мандати су верификовани 21 одборнику са листе “За европски Нови Пазар- Расим Љајић”, која у локалном парламенту чини већину, 11 одборника са листе ”Академик Муамер Зукорлић-Странка правде и помирења (СПП) , за 9 одборника Странке демократске акције и 6 одборника са листе „Александар Вучић , Ивица Дачић – За нашу децу“.

За секретара Скупштине именован је Ахмедин Бињош, а за његовог заменика Димитрије Веселиновић.

Усвојен је и извештај градске изборне комисије о резултатима локалних избора у Новом Пазару.

Рад конститутивне седнице Скупштине града пратили су и представници Канцеларије ОЕБС-а у Новом Пазару.
Седница је почела учењем Фатихе и минутом ћутања, чиме је одата је почаст преминулима од последица коронавируса.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops