A- A A+

Вртићи почињу са радом

Обданишта (градска и приватна) на територији Новог Пазара почеће са радом у понедељак, 24.08.2020. године, уз обавезно поштовање свих мера и препорука које су донете од стране Министарства здравља, Министарства просвете и Градског штаба за ванредне ситуације града Новог Пазара, одлучено је на данашњем заседању Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Пазара.

Свим установама предшколског, основног и средњег образовања Град Нови Пазар ће пружити подршку у обезбеђивању маски и дезинфекционих средстава, неопходних у превенцији ширења заразне болести ЦОВИД- 19. Одлуком Градског штаба за ванредне ситуације, на Рекреационом центру у Новом Пазару биће намонтирана сва дечија игралишта (клацкалице, љуљашке и итд.) као и остала спорско-ректеативна игралишта на отвореном простору.

Закључком са данашње седнице, све здравствене установе на територији града Новог Пазара, које су радиле за време епидемије заразне болести ЦОВИД-19, обавезне су доставе Извештај о активностима за време епидемије, Градском Штабу за ванредне ситуације града Новог Пазара, почев од 25.6.2020. године.

Извештај о реализованим активностима Штабу ће доставити и све инспекцијске службе које су учестовале у контроли спровођењу мера заштите од епидемије.
Градски штаб за ванредне ситуације именовао је Хивза Бектовића радник Канцеларије за младе Нови Пазар за координатора Оперативног тима. Бектовић је, уместо досадашњег координатора Албина Шкријеља, задужен за координацију хуманитарних активности у циљу заштите становништва од заразне болести ЦОВИД-19.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops