A- A A+

Из БиХ нова донација за Нови Пазар

Преко Хуманитарног друштва” Мерхамет“ из Травника, представници Удружења грађана пореклом из Санџака у Босни и Херцеговини уручиће новопазарској Општој болници помоћ која се састоји из медицинске опреме. Ова донација, само је један у низу различитих облика помоћи Новопазарцима у периоду суочавања са пандемијом вируса Цовид 19, а делегацију је овим поводом угостио градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

”У сарадњи са Хуманитарним друштвом “Мерхамет” реализовали смо одређене активности како би исказали солидарност и укључили се у подршку народу Санџака, у борби са опаком болешћу. Хтјели смо да покажемо да су наши мостови чврсти, да једни о другима мислимо, да једни на друге можемо рачунати и у лошом и у добрим временима", казао је Шаботић Изет, потпредседник Удружења грађана пореклом из Санџака, истичући да је данашњи састанак у Новом Пазару и добра основа за даљу, још успешнију сарадњу.

Председник ХО “Мерхамет” из Травника Кенан Врбањац истакао је да је уз опрему за болницу, делегација Босне и Херцеговине обезбедила и симболичну финасијску донацију, како за Нови Пазар, тако још за три санџачке општине.

“Грађани Босне и Херцеговине су увијек уз своје пријатеље у Санџаку. Ми смо једно. Желимо да знате да нисте сами и Богу хвала што нам је омогућио да једни другима када затреба будемо од помоћи”, казао је Врбањац. Чланови делегације Босне и Херцеговине са задовољством истичу да је један од најважнијих заједничких пројеката БИХ и Санжака трајно повезивање младих генерација.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops